Myternes legeplads

 En lille pige sidder med et sløvt blik bag tunge øjenlåg og gynger apatisk på en faldefærdig gynge placeret i en gudforladt legeplads. Bag hende tårner sig fabrikker, beton og trøstelsøse murfacader sig op. Alting er gråt og luften err tyk af røg. “Det er skadeligt for børn at vokse op i København”.

DanBolig har i et stykke tid anvendt en reklamekmapagne, hvor de ad absurdum gør grin med de stereotype fordomme, der kan være omkring det at bo forkellige steder i landet. I deres beskrivelse af København tager de fat i fordommen om København som en Helvedes forgård indhyllet i smog og skadelige affaldsstoffer, der gør indbyggerne syge og zombieagtige.

Som københavner kan jeg grine af reklamen og den måde, den gør grin med uvidenhed og fordomme om København på. Uvidenhed og fordomme er ofte blevet brugt til at sætte København i bås. Nørrebro kaldes en ghetto, på Vesterbro kan man møde prostituerede og narkomaner, og på Amager er der rigtigt mange værtshuse og for megen forurening.  

Ja, på Amager er der en vej, der hedder Syrefabriksvej – et skræmmende navn, men alligevel er der ikke langt derfra til det grønne og idylliske Dragør, og i øvrigt er det ikke en syrefabrik men en masse boliger, du møder på vejen.

København kan ofte være myternes legeplads. Men det er ikke i København, at myterne opstår. Som alle ande karikaturer opstår de stereotype myter med et lille afsæt i et udpluk virkeligheden, der derefter bliver overdrevet og forvrænget til det yderste. Når nogle således i disse dage tror, at København alene er hjemsted for skyderier og bandeopgør, så er det et trist lille udpluk af virkeligheden. Men heldigvis er der rigtigt mange, som også gør København til et spændende og rigt sted at bo.

 

 

 

 

 

 

Men når København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *