Skorstens forurening og brændeovns hygge

Jeg har fuld forståelse for at der er mange mennesker der syntes at levende ild i stuen er både smukt praktisk og hyggeligt, smag og behag er naturligvis forskelligt.

Jeg syntes bare det er underligt at der ikke er regler der gør at os der ikke har brændeovn kan slippe for at få andres røg ind ad vores vinduer når vi forsøger at lufte ud.

Der er naturligvis mange brændeovns ejere der er meget omhyggelige når de fyrer af, og altid sørger for at bruge knastørt kvalitetsbrænde, samtidig med at de sørger for at ilden får nok luft.
MEN men men der er også rigtigt mange der ikke kan finde ud af det eller som har en brændeovn der er lavet for dårligt eller som bare er ligeglade med hvor meget de forurener den luft vi andre skal indånde.

Jeg mener at det burde være et krav at en brændeovn altid skulle sende røgen så langt op og væk at alle omkringliggende huse kan have åbne vinduer uden at blive udsat for lugt og sod gener.
Det giver jo ikke mening at vi sætter partikelfiltre på alle biler og busser men overser den luksus/hygge forurening brændeovnene giver uden nogen form for filter.

Der er klare regler for hvor langt værk fra bebygget område man skal før at man må tænde bål, mon ikke der også skulle ses på hvornår og hvordan man må anskaffe en brændeovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *