Jul og finanskrise i København

Julen og finanskrisen er over København, og det er tydeligt at se på de manglende køer i butikkerne og det foruroligene antal ophørsudsalg der præger gade billedet.

Det er jo egentligt lidt underligt når nu vi alle sammen har fået mere i løn og betaler mindre i skat, men det er jo nok fordi at vi har indset at vi i alt for lang tid har levet af lånte penge, istedet for tjente penge.

Bankerne bærer en enorm del af skylden for denne udvikling men det fritager ikke alle os andre fra at det er vores ansvar at vi ikke lader os logge af stor sælgende bank folk.

Jeg har selv for 3 måner siden fået brev fra min bank om at der da vist var rigeligt med friværdi i min bolig, og at det måske var tid til at låne lidt penge til forkælelse o.s.v……
Jeg sagde også dengang nej, lige som jeg sagde nej til det budget banken mente jeg kunne købe for i 2003, men jeg er også så kedeligt forsigtig med den slags ting…. Problemet er at tusinder af danskere fulgte deres bankers opfordringer til at forgælde sig og øge forbruget, og det er så derfor vi alle sammen pludselig slår bremserne i af frygt for hvad det er vi i virkeligheden har råd til, nu hvor vi ved at bankerne ikke ved det.

 

Glædelig Jul København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *