Vælg det rigtige regnskabsprogram

Der er ingen almindelige mennesker som syntes regnskab og bogføring er exceptionelt spændende. Det er et besværligt, tungt og for mange utroligt kompliceret at finde ud af. Man skal forstå momsreglerne, bogføringsregler osv. Derfor lader mange mennesker en bogholder tage over, bogholderen sørger for at bilagene bliver bogført og en revisor ender med at godkende det samlede regnskab. Dette er en forholdsvis dyr post, som mange nystartede glemmer at kalkulerer med i deres oprindelige opstarts budget. En bogholder med regnskabsprogram kan nemt løbe op i 500-1.000 kroner om måneden. Det lyder ikke af meget, men for en lille hobby virksomhed kan det være en tung post. Revisoren kan efterfølgende løbe op i 3.000-5.000 kroner.  Så før du overhovedet har starter med at foretage et salg, har din virksomhed kostet dig 9.000-17.000. Det er mange penge for en lille hobbyvirksomhed at skulle tjene 2.000 om måneden blot for at betale for bogholdningen.

Det kan derfor betale sig at finde og vælge et regnskabsprogram der gør det muligt selv at bogføre bilagene, foretage de indledende posteringer således at bogholderens opgave ikke bliver så omfattende. Det program der bliver valgt skal være så simpelt at du nemt kan gå til det. Det skal ikke have flere funktioner end du har brug for. Mange regnskabsprogrammer har en bred vifte af funktioner. Disse funktioner er beregnet til større virksomheder og har ingen relevans for den mindre virksomhed. Det eneste de formår, er at forvirre dig som bruger. Derfor gælder det om at hav et så simpelt som muligt regnskabsprogram.

Dit regnskabsprogram skal dog have visse nyttige features. Det skal kunne kommunikere med din bogholder eller revisor. Det sparer dig en masse tid og besvær for på denne måde kan din bogholder selv få adgang til dine data uden du behøver at foretage dig noget. En anden vigtig funktion som dit regnskabsprogram skal have er muligheden for at indlæse bank filer direkte. På denne måde indlæser du dit konto udtog som fil og herefter kan du (muligvis) selv postere.

Udover at spare dig penge har det også en anden nyttig effekt at du har et regnskabsprogram. Det gør du har større økonomisk forståelse for hvad der sker i din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *