Solcreme – Det er ved at være tid til Solcreme igen

Formålet med solcreme

Solcremens formål er at beskytte huden mod solens UV-stråler. Solcremen har et fysisk filter og et kemisk filter. Det fysiske filter består af metaloxid som reflekterer solens stråling fra hudens overflade. Det kemiske stof består af et stof som i lighed med hudens eget forsvar absorberer strålingen. Derudover indeholder cremen også blødgørende og fugtighedsgivende ting.

 Hvad betyder faktoren på solcremen?

Faktoren på solcremen viser, hvor lang tid man kan opholde sig i solen med cremen på, i forhold til når man ikke har solcreme på. Bruger man for eksempel faktor 8, og man kan normalt opholde sig 1 time i solen uden solcreme på, så vil man kunne opholde sig i solen omkring 8 gange så lang tid med solcreme på, som uden.

Med det er også afhængigt af, hvor tykt et lag solcreme, man putter på. Faktortallet er en information om, at det kan lade sig gøre, at opholde sig så længe i solen, hvis man smører det anbefalede lag solcreme på sin krop.

Her i Danmark anbefales det, at man bruger faktor 15, på de dele af kroppen, som ikke er dækket af tøj. Hvis solen bager rigtig meget, så anbefales det at gå op i faktoren, og måske vælge en vandfast solcreme, for at passe på sin hud. Det er også vigtigt at tænke på, om man skal opholde sig et sted, hvor man er i kontakt med vand og sand eller at man sveder meget, så er det vigtigt at smøre sig ind oftere for at beskyttelsen virker, som den skal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *